Site: PASSIE

PASSIE

Zoals hieronder op de foto te zien is, was ik als vijfjarig jongetje al met de tandheelkunde bezig.  Mijn oom Theo Brand, had een tandtechnisch laboratorium in Hengelo waar ik van kinds af aan al graag kwam.

undefinedVoor mij was het dan ook een logische keuze na de Havo de tandtechnische opleiding te gaan volgen. Tijdens die
studie heb ik bij verschillende vooraanstaande tandtechnische laboratoria mogen werken waaronder die van Paul Oey, een tandarts met een kwalitatief hoogstaand tandtechnisch laboratorium in zijn praktijk, waar gewerkt werd volgens bepaalde behandelconcepten. Hij onderscheidde zich van alles wat ik tot dan toe
had gezien. Zo wilde ik ook werken!

Want als tandarts kun je samen met een patiënt een
bepaalde koers uitzetten, terwijl een tandtechnicus slechts af en toe wordt betrokken bij dat proces. Een groot voordeel van een tandtechnisch laboratorium in een tandartspraktijk is dat je als tandtechnicus van begin tot eind betrokken blijft en dus ook het uiteindelijke eindresultaat ziet. De tandtechnicus kan zichzelf hierdoor voortdurend blijven verbeteren, want een tandtechnicus buiten een tandartspraktijk verliest zijn werkstuk uit het oog op het moment dat het klaar is en het wordt afgeleverd bij de opdrachtgever.

Mijn oom en Paul Oey adviseerden mij vooral tandheelkunde te gaan doen. Ik ambieerde dat ook zeker,
maar moest, om te worden toegelaten tot de studie,
eerst VWO doen. Overdag werkte ik daarom bij Paul
Oey als tandtechnicus, in de avonduren deed ik het VWO.

Daarna kon ik naar de Vrije Universiteit (de ACTA) in Amsterdam. Ik was erg gedreven en wilde daar vooral mijn doel bereiken. Eén van mijn docenten op de universiteit was Gert de Lange; een prominent implantoloog-parodontoloog met een eigen praktijk in Amstelveen.

Laurens Wiggers


Geschiedenis:

De algemene en verwijspraktijk wordt geleid door Laurens Wiggers.
 
In 1989 afgestudeerd als allround tandtechnicus (IVT) gespecialiseerd in goud en porselein.
 
In 1996 afgestudeerd als tandarts aan de ACTA (Amsterdam) en in 1997 start van de praktijk in Hengelo met als huidige specialisatie esthetische tandheelkunde en implantologie.
 
In 2005 zijn we een verwijspraktijk geworden voor orale implantologie en vanaf februari 2008 geregistreerd  als implantoloog nvoi.
 
Meerdere keren per jaar geven wij lezingen en cursussen voor implantologen , tandartsen, mondhygiënistes en assistentes. 


Deze site is gemaakt met